Test MRT i Dieta LEAP

Test MRT polega na wykryciu produktów spożywczych, które są niereaktywne dla konkretnego pacjenta, czyli ustalenie listy produktów, które mogą być bezpiecznie spożywane. Na bazie analizy wyników krwi pacjenta, lekarz opracowuje osobisty plan żywieniowy, program LEAP. Celem jest wyciszenie organizmu oraz wyeliminowanie tych bodźców, które są przyczyną wielu chorób, schorzeń i stanów zapalnych.

Dieta na podstawie testów MRT pomaga zrzuciż kilogramy i poprawić kondycje zdrowotną bez konieczności głodowania i rezygnowania ze smacznego jedzenia.

Do programu LEAP zgłaszają się pacjenci, którzy cierpią przede wszystkim na:

  • Otyłość
  • Migrenę
  • Bóle mięśni i stawów
  • Refluks żołądkowy
  • Chcą poprawić ogólne samopoczucie i podwyższyć poziom energii
  • Chcą poprawić wygląd sylwetki i polepszyć swoje zdrowie

Na czym polega zabieg?

Pobrane od pacjenta próbki krwi są wysyłane do badań. Po otrzymaniu wyników, lekarz omawia je z pacjentem, tłumacząc i rozpisując indywidualny plan dietetyczny.

Nie wymaga to wcześniejszych przygotowań ze strony pacjenta

Aby dieta przyniosła porządane skutki, niezbędne jest ścisłe jej przestrzeganie i trzymanie się zaleceń lekarza.